Uw exclusieve houten vloer in combinatie met vloerverwarming? Dat kan!

Scroll naar beneden Design Vloeren Nijkerk

Vloerverwarming onder houten vloer

Vrijwel dagelijks krijgen wij vragen over de combinatie houten vloer en vloerverwarming. Wij zijn zelf een groot voorstander en wij zijn dan ook bijna dagelijks bezig met het leggen van houten vloeren op vloerverwarming, geheel naar tevredenheid van onze klanten. 

 

Het klopt dat bijvoorbeeld een tegel-, of pvc vloer sneller warm wordt dan een houten vloer. Echter laten deze vloeren de warmte ook weer sneller los, terwijl een houten vloer de warmte langer vast houdt. Daarnaast is hout van zichzelf geen koud product. Het voordeel hiervan is dat de vloerverwarming pas later in het jaar aangezet zal worden, ten opzichte van vloeren die van zichzelf koud zijn. De ervaring leert dan ook dat het energieverbruik over het algemeen niet toeneemt. 

 

Uiteraard zijn er wel een aantal houtsoorten en manieren van leggen welke minder geschikt zijn voor vloerverwarming. Wij hebben echter altijd nog een passende oplossing gevonden, waarmee wij konden voldoen aan de vloerverwarming wens van onze klant. Bij vragen staan wij u dan ook graag vrijblijvend te woord en nemen hierbij de mogelijkheden met u door. 

Houten vloer op vloerverwarming